Oldalak

2010. június 29., kedd

Lilia?

Egy igazi Ande bogyó? Az eredeti minta a Lilia, csak cseppem nem volt akkora, így a vége más lett, meg a dísz rajta. De ekkora bogyót még sose fűztem, nagyon tetszik, és sokat tanultam, amíg megfűztem. Köszönöm!

2010. június 28., hétfő

Kék opál

Holdkő néven vettem még az ásványbörzén, aztán felvilágosítottak, hogy ez egy kék opál, és hogy szintetikus. Majd készítek ékszert az igazi holdkővel is, meglátjátok a különbséget.

2010. június 25., péntek

PIF Tündének


Tünde ma jelezte, hogy megkapta a PIF ajándékot, ezért felteszem ide, hogy mit vitt neki a postás.
A fekete kavics egy sztromatolit nevű kő(zet).

2010. június 23., szerda

Agni szemei


Ilyenkor csak reménykedem, hogy még nincs Agni nevű ékszer, illetve nincs még pont ugyanilyen bogyó... Ez van, amikor az ember lánya csak leül fűzni, se papír, se minta, se tervezés, semmi, aztán ez lesz belőle...
3 db kb 12 mm-es tűzachát golyó van benne.

2010. június 22., kedd

Tűzachát
Kicsit elszakadtam a hímzéstől, visszatértem a peyote-befoglaláshoz. Egy gyönyörű tűzachát volt a mai áldozat, díszítésként tűzachát golyók vannak rajta.

Úgy kezdődött, hogy csak néztem... magamba szívtam az erejét, aztán csak néztem a gyöngyöket külön-külön... aztán nekiálltam megfűzni. Úgy tűnik, ebben a szürke időben erre a színre volt szükségem. Csak nézem, és töltődöm.

Kéri valaki?


Ez van, amikor az ember lánya kap a testvérétől egy szatyor már nem használatos, kissé poros dobozú maradék gyöngyöt. S benne egy kis csináld magad batyut. Egy kis tasak üveggyöngy, és egy kis tasak szerelőkarika és szerelőpálcika, meg egy kapocs. Most már nagyon penge vagyok hajlítgatásból. ;) Kissé kiegészítettem kagylóformákkal, hematitgolyóval, és hópehely obszidián golyóval - szintén maradékok.
Kéri valaki?

2010. június 20., vasárnap

2010. június 18., péntek

Fabinette bogyók méééééég


Nagyon tetszik ez a minta. Igaz, a tetejét mindig variálom, hogy lenne jobb. A zöld anyué lesz, a lila-kék meg egy kislányé talán.

Köszönet a mintáért Fabiennek.

2010. június 17., csütörtök

Gyöngyös-blogos találkozó Székesfehérváron!

Noritával beszélgettünk már többször, hogy összehozunk egy gyöngyös találkozót azoknak, akiknek már nem kell bemutatni a gyöngyfajtákat és fűzésmódokat. Ma konkretizálódott az összejövetel, Norita megalkotta hozzá a plakátot és a dátumot is. Összejövünk, beszélgetünk, miről másról, mint gyöngyökről, ékszerekről, praktikákról, ötletekről... meg ami még jön.

Remélem, minél többen el tudtok jönni Fehérvárról és környékéről!

2010. június 15., kedd

Anyunak


Fűztem mást is mostanában, de azok egyelőre meglepetések, és nem lenne jó, ha a leendő tulajdonos előbb látná itt, mint ahogy megkapja...
Meg sok olyan kis apróságot is készítettem, ami már vagy nincs nálam, vagy nem is gondoltam, hogy érdemes ide feltenni... (nézzetek be az Angyalosboltba, ha kíváncsiak vagytok. ;) )

2010. június 2., szerda

Fehérvárt ellepték a nimfák...


Norita nimfáját nézegettem, aztán szétnéztem a saját gyöngyös dobozomban... és ez lett belőle.
Norita, köszönöm az inspirácót. :)